Transport gratuit la comenzi peste 1000 lei

Cum funcționează uscătorul de mâini?

Cum funcționează uscătorul de mâini?

Cum funcționează uscătorul de mâini?

How do hand dryers work, anyway?

Indiferent dacă lucrați într-un birou, faceți exerciții la un centru de agrement sau mâncați într-un restaurant, vă spălați mâinile și folosiți un uscător de mâini sunt lucruri cotidiene.

 

Deși este ușor să treceți cu vederea modul în care funcționează uscătoarele de mână, faptele vă pot surprinde – și cu siguranță vă vor face să vă gândiți de două ori la următoarea utilizare a unuia.

 

Uscătorul de mâini: cum funcționează

Începe cu sens

 

La fel ca tehnologia utilizată într-o ușă automată, senzorii de mișcare sunt o parte esențială a modului în care funcționează uscătoarele de mână. Și – deși sunt automate – senzorii funcționează într-un mod destul de sofisticat.

 

Emițând o rază invizibilă de lumină în infraroșu, senzorul de pe un uscător de mâini este declanșat atunci când un obiect (în acest caz, mâinile tale) se deplasează în calea sa, aruncând lumina înapoi în senzor.

 

Circuitul uscătorului de mâini prinde viață

 

Când senzorul detectează lumina care revine înapoi, acesta trimite imediat un semnal electric prin circuitul uscătorului de mâini către motorul uscătorului de mâini, spunându-i să inițieze și să scoată energie din rețeaua de alimentare.

 

Apoi trece la motorul uscătorului de mâini

 

Modul de funcționare al uscătorilor de mână pentru a îndepărta excesul de umiditate va depinde de modelul de uscător pe care îl utilizați, dar toate uscătoarele au două lucruri în comun: motorul uscătorului de mâini și ventilatorul.

 

Modelele mai vechi și mai tradiționale folosesc motorul uscătorului de mâini pentru a alimenta ventilatorul, care apoi suflă aer peste un element de încălzire și printr-o duză largă – aceasta evaporă apa din mâini. Cu toate acestea, datorită consumului său mai mare de energie, această tehnologie devine un lucru din trecut.

 

Cum funcționează uscătoarele de mâini astăzi? Ei bine, inginerii au dezvoltat noi tipuri de uscătoare, cum ar fi lama și modelele de mare viteză, care forțează aerul printr-o duză foarte îngustă, bazându-se pe presiunea rezultată a aerului pentru a răzuie apa de pe suprafața pielii.

 

Aceste modele încă folosesc un motor de uscător de mâini și un ventilator, dar pentru că nu este necesară energie pentru a furniza căldură, metoda modernă este mult mai rapidă și face ca uscătorul de mâini să fie mai puțin costisitor să funcționeze.

 

Modul în care uscătoarele de mâini bat bug-urile

 

Pentru a sufla aer, un uscător de mâini trebuie mai întâi să scoată aer din atmosfera din jur. Deoarece aerul de toaletă conține bacterii și particule microscopice de fecale, unii oameni au ajuns la concluzii despre siguranța uscătorilor de mână – dar adevărul este că uscătorii sunt mai buni în distrugerea germenilor decât în ​​răspândirea lor.

 

În prezent, este obișnuit ca uscătoarele de mână să fie construite cu un filtru de aer de particule de înaltă eficiență (HEPA) în interiorul lor. Această piesă inteligentă permite uscatorului de mâini să aspire și să prindă peste 99% din bacteriile din aer și din alți contaminanți, ceea ce înseamnă că aerul care curge pe mâinile utilizatorilor rămâne incredibil de curat.

 

Sterillo – o rasă nouă și revoluționară de uscător igienic – este primul și singurul uscător de mâini din lume care dezinfectează continuu aerul de toaletă. Utilizând puterea luminii UV, Sterillo descompune microorganismele dăunătoare, eliminându-le capacitățile de reproducere și distrugându-le în mod eficient – ceea ce îl face cel mai sănătos uscător de mâini de pe piață astăzi.

 

Deci, acolo îl aveți – acum știți secretele modului în care funcționează uscătoarele de mâini. Impresionat? Am bănuit că ai putea fi …

Share This :

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This

Uscatoare profesionale

State of the art Hand Dryers, Eco, Touch Free and No Cross-contamination, Hygiene is in your Hands